Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Hysterisk af at gøre rent

Jeg har lige gjort rent i dag, og det fik mig til at indse, at jeg har et problem. Et problem med rengøring. Ofte skal jeg bare tænke på de små kriblende støvfnug, som er over alt omkring os, samt de små dyr, der bliver tiltrukket af de hæslige bakterier, og så er det ellers af sted med mig for at hente rengøringsmidler.

Toilettet er som regel det værste sted med hensyn til rengøring og bakterier. Det bliver så hurtigt beskidt, og der er mange forskellige ting derude, lavet af forskellige materialer. Det er ikke det, at det er fysisk hårdt at gøre rent derude, det er mere det mentale mindset, at selvom jeg gør rent i dag, så bliver det beskidt, lige så snart nogen bruger det igen.

Med min rengøring er jeg helt hysterisk. Alt skal gøres, helst dagligt, samt så grundigt som muligt. Jeg er desværre lidt for grundig, og somme tider ender mine fingre med at blive helt rynkede og tørre, på grund af alle de stærke rengøringsmidler.

Rengøring, en god ting?

Man skulle tro, at det at have et behov for at gøre rent var en god ting, men som min mand har sagt til mig, er jeg alt for langt ude. Selv nu, når jeg sidder og skriver, kan jeg kun tænke på at jeg skal have gjort vasken ren samt desinficere mit keyboard, og vaske hænder.

Dog kan jeg godt holde det ud i et lille stykke tid. Ofte. Nogle gange er der bare så mange beskidte steder, at rengøring er det eneste min hjerne kan tænke på.

Selvfølgelig er rengøring en god ting. Den sørger for, man ikke bliver syg, og at ens hjem er renligt, samt at der ikke er helt vildt mange dyr rundt omkring, men i mit tilfælde er det også lidt halvdårligt, og det er noget, jeg skal arbejde med.

Rengøring er dyrt

En af de andre knapt så gode ting ved for regelmæssig rengøring er prisen. Priserne på rengøringsmiddel er oftest skyhøje, og især når man, som jeg, gerne vil have det bedste af det bedste. Det nytter ikke noget at købe en enkelt “Universal rens”, for selvom der godt når står “universal” virker den ikke lige godt på alle flader. Så hellere købe til de forskellige ting der skal gøres rene.

Rengøring er heller ikke særlig billigt, når vi taler støvsugerposer. Jeg har en gammel, lille sag, som skal have bestilt poser online, hvilket både bliver dyrt i selve materialet samt porto. Jeg kunne selvfølgelig købe en ny støvsuger, men det ville bare blive endnu dyrere.

Min mand forslog at give mig en robotstøvsuger i fødselsdagsgave, så jeg ikke havde den del af rengøring at tænke på. Jeg afslog dog, på trods af at vores lejlighed ville være optimal til at bruge sådan en, så ville jeg højest sandsynligt bare gå bagefter, og støvsuge med en normal en.

Det er også dyrt i tid. Man siger jo tid er penge, og rengøring er som oftest en rigtig tidskræver, hvis man skal nå igennem alt.

Så alt i alt er jeg hysterisk med rengøring. Dog har jeg ikke tænkt at gøre noget ved det lige nu. Måske kunne jeg få et job hos et lokalt rengøringsfirma her i Aarhus – for eksempel https://www.aarhusren.dk

Det viser sig, at de arbejder med erhvervsrengøring også i Aarhus N, hvor jeg bor, og det er faktisk ikke helt uinteressant for mig.