Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Er det injurier?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad USA’s præsident egentlig tænker. For det meste bryder jeg mig ikke om den politik, han fører, og ofte synes jeg, at han kommer med nogle udtalelser, der er helt utrolige. Men jeg er heller ikke helt fri for at tænke, at han ofte bliver udsat for injurier. Jeg synes tit, at jeg hører om, at der udkommer en ny bog, som afslører ham som en bandit. Og det får mig til at tænke på, om han har personale til at sidde og læse alle udgivelser, der handler om ham, få, de påstande som forskellige forfattere skriver tjekket, og så få lagt sag an i mod dem, hvis det, de skriver, ikke passer? Det må være noget af et arbejde. Jeg ved faktisk ikke, hvor mange bøger der er udkommet om ham. Men noget kunne tyde på, at det er mange. Jeg har kendskab til, at der er udkommet 2 nye bøger om ham i de sidste 6 uger. Så mon ikke vi taler om 1 bog om måneden? Noget i den stil vil jeg tro.

Injurier i Danmark

Nu ved jeg ikke, hvordan lovgivningen er i USA, men i Danmark må man ikke skrive noget om andre mennesker, som kan krænke dem, medmindre man har beviseligt belæg for det. Og jeg har lidt på fornemmelsen, at det glemmer nogle forfattere. Måske er det anderledes i USA. Og ja, vores statsminister har nok ikke det samme budget til at køre sin administration, som USA’s præsident har. Alligevel, så synes jeg at se, at mange mennesker skriver meget ubehagelige ting om hende på de sociale (internt link) medier.
Det er ikke nemt at være toppolitiker – hverken i et stort land som USA eller et lille som Danmark. Og der er rigtigt mange mennesker, som slipper afsted med at skrive krænkende ting om politikere. Om de er partifæller eller ej, ved jeg ikke.

Hvor meget?

Men hvor meget skal en politiker egentlig finde sig i? Og hvor går grænsen mellem, hvad man kan skrive om politikere og almindelige borgere? Jeg har faktisk svært ved at finde ud af det. Måske fordi grænserne for, hvad en toppolitiker skal acceptere, er lidt blødere end for, hvad en almindelig borger bør acceptere? Omvendt, så er der jo nogle politikere, der tillader sig at gøre ting, som almindelige borgere ikke ville få tilladelse til at gøre. Fx at modtage gaver fra foreninger eller rige investorer. Det har vi jo også set ske. Ikke?

Advokathjælp til injurier

Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvornår der er direkte tale om injurier eller om almindelig sladder, når jeg læser om forskellige politikere. Og er det et problem for mig? I virkeligheden ja, så er det et problem. De sociale medier sluger meget af min tid. Det er en del af mit arbejde. Og jeg skal derfor læse en masse posts eller tweets, som egentlig ikke interesserer mig. Fx så interesserer det mig ikke at læse om USA’s præsident i tide og utide. Og nej, i virkeligheden kan jeg være ligeglad med, hvad andre skriver på de sociale medier. Jeg kender lidt til en advokat i Silkeborg, der ofte hjælper med injuriesager: https://www.barbarellah.dk/injuriesager-i-silkeborg/