Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmer om nyt badeværelse

I aner ikke, hvor glad jeg er. Jeg har nemlig fået glæden ved at kunne gå i karbad tilbage. Det har været et stort ønske hos mig i mange år. Og nu er det endelig blevet opfyldt. Jeg har nemlig fået et helt nyt badeværelse. Jeg bor i en forholdsvis stor lejlighed. 3 værelser, et køkken, en stue, en stor entré og et badeværelse. Måske synes I, at jeg er forkælet: Enlig og bor på mere end 100 km2. Ok, det er jeg så. Det ene værelse er dog min arbejdsplads, så det tæller ikke med som bolig, synes jeg. Men min bolig og arbejdsplads deler køkken og badeværelse. Og det badeværelse har irriteret mig i lang tid.

Træls dør

For det første kunne døren ikke åbnes helt. Døren bankede ind i radiatoren, hver gang, jeg åbnede den. Der var intet kar, selvom der er plads til et stort et. Alt i det rum var ligesom vendt 45o forkert. Jeg kunne se det, men fik ikke gjort noget ved det før end nu her i efteråret. Jeg blev så træt af ikke at kunne åbne døren helt. Derfor besluttede jeg, at den radiator skulle flyttes.
Det var noget af en beslutning at tage. Men når jeg har taget en beslutning, så kan intet rokke ved den. Jeg ringede derfor til en specialist i badeværelser. Jeg havde søgt på ’nyt badeværelse København’ på Google og fundet firmaet. De sendte en konsulent ud til mig, og vi fik en god snak om, hvordan jeg gerne ville have, at mit badeværelse skulle fungere. Jeg forklarede hende, at jeg gerne vil have et badekar, og at radiatoren skal flyttes, så døren kan åbnes helt.

Grundig opmåling

Hun brugte forholdsvis lang tid på at måle rummet op, kigge i forskellige kataloger over de nye elementer: Badekar, toiletkumme, håndvask. Hun fik tegninger af lejligheden og kiggede nærmere på, hvordan vi kunne trække rør til faldstammen, vandforsyning og alt det, man har brug for.
Efter et par dage vendte hun tilbage med et forslag til, hvordan mit nye badeværelse kunne se ud. Og jeg kunne lide det. Brusenichen blev fjernet – eller rettere bygget over i det modsatte hjørne. I forlængelse af det kunne de sætte et badekar op. Overfor kunne de sætte en håndvask og en toiletkumme, hvilket frigjorde væggen, hvor døren er placeret. Det frigjorde dermed plads til, at radiatoren kunne flyttes ca. en halv meter, hvilket betød, at døren kunne åbnes helt. Cool.

Hendes firma fik opgaven. Og de arbejdede hårdt i en lille uges tid. (Og den uge brugte jeg på at tage på ferie nede sydpå, så jeg ikke behøvede at ligge mine naboer til last ved at skulle bruge deres toilet, morgen og aften.)
Da jeg kom hjem fra ferien, var mit nye badeværelse funktionelt. Håndværkerne manglede kun at få sat klinker op på væggen over badekarret. Det fik de gjort på en eftermiddag. Jeg måtte dog vente endnu en dag, før jeg kunne tage mit badekar i brug. Men hold da op. Det blev flot. Hurra, for professionelle folk.