Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmen om et bedre syn

Er der en drøm, der er værd at jage, er det drømmen om et bedre syn. Det kan enhver, der har dårligt syn, skrive under på. For alle de heldigvis mange mennesker, der har et perfekt eller næsten perfekt, er det jo bare noget, der er selvfølgeligt. Men for os, der langt fra har et godt syn, er det en konstant belastning, et handicap og en livskvalitetsnedsættende ting. Derfor jagter mange af os med dårlige øjne efter løsninger. Og jeg er så en af de heldige, der har FUNDET den løsning – personificeret ved øjenlæge Peter Brincker i Charlottenlund.

Tynde hornhinder forhindrede behandling

Jeg har meget tynde hornhinder, og derfor rendte jeg panden mod en mur, når jeg forsøgte at finde behandlingsmetoder til min bygningsfejl, der på begge øjne gav mig et temmelig forvredet syn. Det var forfærdeligt at konstatere, at mens mange af mine venner kunne hjælpes med tilsvarende lidelser, fordi deres hornhinder var af normal tykkelse, kunne jeg bare ikke hjælpes.

Sådan gik der nogle år, og en dag rejste jeg med toget fra Fredericia til København i arbejdsmæssig sammenhæng. Jeg faldt i snak med en sød dame, og talen faldt på øjne, synet osv., og hun fortalte mig, at hun 3 måneder forinden havde fået laseropereret sine øjne for en bygningsfejl, og nu brugte hun ikke engang briller mere. Hun var på vej til sin øjenlæge i København for et kontrolbesøg- og så nævnte jeg jo mine tynde hornhinder, der forhindrede mig i at blive opereret. Hun sagde, at hun skam også havde tynde hornhinder, men at hendes øjenlæge som den eneste i Danmark har udstyret og kompetencen til at operere for bygningsfejl på yderst tynde hornhinder. Og så kan det ellers nok være, jeg fik skrevet ned…

Øjenlæge Peter Brincker

Lad mig starte dig med at vise dig den maskine, der kan operere på ekstremt tynde hornhinder:

2014-06-11_14-02-15

Jeg fik en konsultation med Peter Brincker, der er en lidt ældre herre – men jeg tænkte, at det jo blot indikerer en vis erfaring. Hellere det end en ung fløs, ikke?

Han målte og regerede et stykke tid og gav mig så en meget lang og udførlig udredning med fokus på mine tynde hornhinder. Og de var bestemt tynde, sagde han – men langt fra de tyndeste, han har opereret på. Vi talte lidt om risikoen, og han forklarede mig, at hvis operationen for bygningsfejl har en risikofaktor på 0 på normale hornhinder, ville det på mig have en risikofaktor på mellem 1 og 2. Og direkte adspurgt sagde Peter Brincker, at han ikke ville tøve et øjeblik med operationen, hvis det var hans øjne.

Vi aftalte, at jeg skulle tage hjem og tænke, så det gjorde jeg.

På operationsbordet hos Peter Brincker

Jeg tænkte i 2-3 dage, og så bestilte jeg tid. Nu vil jeg ikke trætte dig en hel masse med detaljerne udover at fortælle, at selve operationen gik godt, var helt uden smerter og tog under en halv time.

Jeg havde irriterede øjne en dags tid eller to – og det var det hele. Og nu kommer så det bedste: Jeg bærer ikke længere briller! Jeg har et par læsebriller dog, men jeg har sjældent brug for dem – og alt, der er mere end 50 centimer fra mig har jeg i et 20/20 syn 🙂

Jeg er SÅ lykkelig for min laseroperation og for det, Peter Brincker har gjort for mig! Peter Brincker på Facebook

[wps_seo_booster_person]