Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmer om skadedyr

Det var faktisk meget heldigt, at det var en fredag, at jeg blev kaldt ud til en af byens vuggestuer for at vurdere, hvordan mit firma bedst kunne gribe en noget penibel sag an. Det var nemlig blevet konstateret, at vuggestuen var blevet invaderet af vægge lus, som havde givet mange af de små børn problemer med kløende udslæt.

Problemet havde faktisk stået på i et stykke tid, men der gik jo nogle dage, før det stod klart, at årsagen til de kløende udslæt på de små børn ikke var et eller andet i deres eget hjem, men derimod et problem i vuggestuen. En embedslæge havde undersøgt børnene og fundet frem til, at årsagen til problemet måtte være væggelus.

Derfor blev mit firma, der har specialiseret sig i skadedyrs bekæmpelse, tilkaldt for at finde ud af, hvordan vi bedst kunne udrydde de små sataner på en sikker måde, så børnene ikke kommer til at tage skade af den gift, vi bruger til formålet.

Netop den type gift, vi bruger til væggelus, er faktisk ikke specielt farlig, men der er selvfølgelig et større hensyn til sikkerheden at tage, når det handler om spædbørn, som selvfølgelig kan påvirkes mere end store børn og voksne.

Netop derfor synes jeg, det var heldigt, at det var en fredag, jeg blev kaldt ud til vuggestuen, for den er lukket både lørdag og søndag, så vi kunne have god tid til at give de små skadedyr et ordentligt pulver og så nå at få luftet grundigt ud i alle rummene i løbet af søndagen, så den sidste rest af giftstoffer ville være helt forsvundet, når børnene kom i vuggestuen om mandagen.

Så jeg aftalte med lederen af vuggestuen, at jeg og en kollega ville komme den samme fredag efter vuggestuens lukketid og få gasset de generende insekter, og så kunne vi mødes med vuggestuelederen om søndag og sikre os en ordentlig udluftning.

Da min kollega og jeg så kom tilbage til vuggestuen ved 17-tiden den fredag eftermiddag, fik min kollega helt tilfældigt øje på et temmelig stort hvepsebo, der var opstået ret tæt ved indgangsdøren. Vi gjorde lederen af vuggestuen opmærksom på det, og hun blev faktisk helt forskrækket, for ingen havde tilsyneladende bemærket det tidligere.

Men hun og kollegerne havde da nok bemærket, at der i den senere tid havde været flere hvepse i området end normalt, og der var rent faktisk også et par af børnene, der var blevet stukket, når de havde været ude at lege i det gode vejr.

Så jeg tilbød vuggestuelederen, at vi også sørgede for dels at give hvepsene en gang gift, dels at fjerne selve hvepseboet, så et ikke efterfølgende skulle blive indtaget af nye hvepse. Det tog hun med glæde imod, og hun kunne jo også være ligeglad med, at vi selvfølgelig er nødt til at skrive den ekstra opgave på regningen til kommunen.

I dag var jeg et smut forbi vuggestuen for at høre, om problemerne med væggelusene er forsvundet, og det fik jeg heldigvis bekræftet, at de er.