Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmen om at lære musik

Det passede vist ikke hendes mor alt for godt, da vores datter, Malene, for nogle måneder siden begyndte at tale om, at hun godt kunne tænke sig at komme på efterskole i 9. klasse. Hun er trods alt kun 14 år lige nu, men når dog at fylde 15, før næste skoleår begynder.

For tidligt?

Min kone synes nok, at det er lige lovlig tidligt at slippe tøjlerne i forhold til Malene, men jeg har nu argumenteret overfor min kone med, at dels synes jeg, at Malene er forholdsvis moden af sin alder, dels sender vi hende jo ikke ud på egen hånd ved at lade hende gå på efterskole, for på sådan en skole er der jo voksne til at overtage ansvaret fra forældrene.

Det var helt tydeligt lige fra en start, at det betyder meget for Malene at få lov at komme på efterskole efter den kommende sommerferie, og min kone ville da heller ikke gå direkte imod, selv om jeg vist ikke helt kunne fjerne hendes betænkeligheder ved projektet. Men vi sagde dog til Malene, at hun godt måtte begynde på at finde frem til, hvilken efterskole hun kunne ønske sig at gå på.

På Fyn

OK, sagde hun, det er i hvert fald sikkert, at jeg helst vil finde en musikefterskole af en eller anden slags, så jeg kan få undervisning i musik på et linjefag. Det kunne sagtens være musikefterskolen på Fyn her. Nå ja, tænkte jeg ved mig selv, sådan nogle efterskoler har selvfølgelig forskellige linjefag ved siden af den almindelige skoleundervisning, og så er det da naturligt for Malene, at vælge noget kreativt som musik eller teater, som hun går meget op i.

Der gik heller ikke mange minutter, før Malene kaldte hende fra den computer, hun sad med ved spisebordet, og bad os kigge på noget, hun havde fundet. Hun viste os en hjemmeside fra Nr. Åby Efterskole, som reklamerede for skolens linjefag og pædagogiske linje. Her kunne vi se, at Malene med valget af den efterskole kunne få sine specielle ønsker opfyldt, da skolen i høj grad er en teater efterskole med masser af undervisning i blandt andet drama.

10. klasse

Malene påpegede, at der jo er mulighed for at vælge flere linjefag, så hun kan dyrke både sin interesse for musik og for teater. Jeg advarede hende lidt, for de almindelig skolefag må altså ikke glemmes, men Malene holdt fast på, at det kunne hun sagtens klare, og hun kunne eventuelt koncentrere sig om musikken det første år og om teateret det andet år, hvis hun ellers også skulle gå på efterskole i 10. klasse.

Det kunne hun jo have meget ret i, og jeg synes da også, at er naturligt at tage to år på efterskole, hvis man allerede starter der i 9. klasse. Så jeg snuppede den bærbare fra hende for at læse lidt mere om skolen, som i sin redegørelse for indholdet i undervisningen slog meget på, at den også er en drama efterskole, som jo netop er det, Malene efterspørger.

Så nu ender det med, at vi melder Malene ind på den efterskole.