Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Min drøm: Ferie i Nordtyskland

Tyskland er kæmpestort! Det ved de fleste godt – og for mange danskere på ferietur, er Tyskland blot et transitland, der skal overstås, inden man ankommer til lag på lag af småfede turister ved de italienske strande eller ved Gardasøen. Og det er sgu en skam! Tyskland har nemlig sindssygt meget at byde på til en ferie – ligesom i øvrigt Østrig har det. Medmindre der er tale om skiferie, er Østrig for mange synonymt med de 110 kilometer fra Kiefersfelden til Brenner. Og det er også synd, for Østrig er et utroligt smukt land med masser af gode muligheder for fantastiske ferieoplevelser Især hvis man lejer en feriebolig i Østrig – for så er men tæt på og sammen med den lokale befolkning.

Nordtyskland – tæt på og alligevel udlandet

En kør-selv-ferie til det nordlige Tyskland er en nærmest sikker måde at få en ferie med en sjældent set kombination af oplevelser, smuk natur og fred. Og så skal vi ikke glemme, at området syd for grænsen og ned til Hamburg i hvert fald er så varieret, at der er nye ting at se omkring hvert hjørne.

Faktisk skal man ikke langt syd for den dansk-tyske grænse, før landskabet ændrer sig. For eksempel er et stort område kendt som Holsteinische Schweiz – altså det Holstenske Schweiz. Det kaldes området, fordi det er meget kuperet, fyldt med smukke skove og et utal af søer, der leder tankerne hen på alpeidyllen i landet mod syd. Og så er det under en times kørsel fra Padborg!

Det tidligere “lukkede” land DDR (Østtyskland) er faktisk også tæt på – lige på den anden side af Lübeck. Og her er der kolosale oplevelser. Jeg kan varmt anbefale, at man lejer sig ind i privatejede ferieboliger i området!

Et af de bedste steder at finde feriehuse og ferieboliger generelt i Nordtyskland er: https://www.ferielogi.dk/dk/tyskland/nordtyskland/ 

Her kan du finde de bedste steder at bo med familien på en kort eller længere ferie – også i for eksempel det gamle DDR i områder som for eksempel Mecklenburg.

Det er min drøm om en perfekt ferie, og den ER perfekt i Nordtyskland, uanset om man er et par eller en familie. Du skulle prøve det!