Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Er e-cigarettens fremtid i fare?

Nogle vil mene at e-cigarettens fremtid er i fare. Dette skyldes blandt andet den forskning som finder sted, og som nogle forventer vil finde resultater, som viser en skadelig effekt af e-cigaretterne. Selvom at man allerede nu kender nogle af e-cigarettens virkninger, så er det langt fra dem alle sammen. Her er der især tanke på de langvarige effekter, som man får af at ryge på en e-cigaret, eller dampe som det også hedder. Dette er fordi at e-cigaretter har været på markedet i så kort tid, at det ikke har været muligt at undersøge personer, som har dampet i lang tid. Når man på et tidspunkt får gjort dette, så vil ma finde ud af hvad der sker, og dette kan muligvis ændre tingene for e-cigaretten og dens brugere. Derfor siger man at e-cigarettens fremtid er i fare. Det hele er dog stadig lidt uvist, og folk går lidt i spænding og venter på hvad der kommer til at ske.

Hvad ved man om e-cigaretten nu?

E-cigaretten som den er nu, er et alternativ til at ryge. Man kan få det med og uden nikotin, og uden er helt klart at anbefale. Dette er fordi at hvis man bliver udsat for store mængder af nikotin af gangen, så kan man opleve at få nogle virkninger på hjernen og derved også dens funktioner. E-cigaretten består af et batteri og en fordamper som omdanner væske til damp. Dampen er bedre end røgen fra en almindelig cigaret idet at man ikke får alle de andre dårlige stoffer med, som f.eks. tjære. Derudover så behøver man heller ikke ryge særlig meget, da man får en stor koncentration af nikotin på en gang. Dette kan hjælpe mange til at trappe meget ned, og nogle at stoppe med at ryge.
Der er flere og flere der begynder at dampe på e-cigaretten og den bliver mere og mere populær. Der er derfor mange venter på hvad man finder ud af omkring virkningen eller bivirkningen ved e-cigaretten og om dens fremtid er i fare.

Hvad kunne fremtiden for e-cigaretten være?

E-cigarettens fremtid er lige nu meget uklar, og det afhænger meget af hvilke undersøgelser og resultater som fremtidige forskning vil finde frem til. Et eksempel kunne være at forskningen vil vise at det ikke er særlig sundt, men dog stadig bedre end almindelige cigaretter. Vil dette være tilfældet, tror jeg ikke forandringerne vil være særlig store.
Hvis forskningen dog viste alvorlige bivirkninger ved langvarigt brug, så vil man nok opleve at mange ikke vil ryge mere, og det kan endda resultere i at der kommer lovgivning i mod det. Enten salget, import eller noget lignende. Dette kræver dog nogle alvorlige bivirkninger, før dette er en realitet.
Overordnet set så reducere brugen af e-cigaretter fremfor brugen af almindelige cigaretter dog chancen for sygdomme. Så et skifte vil derfor være at anbefale. Det er også på baggrund af dette, at e-cigarettens fremtid er en smule mere sikker, men langt fra helt.