Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Imponerende chef

Jeg må sige, at jeg er lidt imponeret over vores chef. Han er en selvlært mand. Og han kan være noget ’ensporet’ at høre på, når han giver os sådan en opsang om, at vi skal gøre mere for kunderne. Vi får altid at vide, at vi skal have flere kontrakter i hus. Ja, det er vi med på, og vi gør alle, hvad vi kan.
For godt et halvt års tid siden hørte vi så på endnu en af hans ’peptalks.’ Vi var blevet kaldt til fællesmøde, så alle kunne høre, hvad han havde at sige til os. Han lagde ud med at sige det, han plejer at gøre: Vi er pressede, og I skal gøre mere. Der skal løbes stærkt. Osv.

Arbejd mere

Vi har hørt det før, og nogle af os blev faktisk lidt fornærmede. Min kollega og jeg har ligget vandret i luften, og vi har arbejdet over i mange timer uden at få noget for det. Så vi spurgte ham, om han ville høre om, hvordan vi ser på sagerne. Mange af vores kollegaer har ikke modet til at sige deres mening, men vi er stort set alle sammen enige om, at hvis han konstant presser os, så forsvinder arbejdslysten.
Han ville godt høre på os. Vi fortalte ham, at vi har identificeret flere problemer i den proces, vi følger, når vi giver tilbud på de store internationale kontrakter. Vi mener, at vi kan afskaffe dem, hvis han ville give os lov til at arbejde temaorienteret, og ikke sektoralt. Fx så er vi nogle, der er gode til at skrive projektforslag, som handler om kulturelt samarbejde, mens vi er dårlige til at skrive forslag, som handler om udvikling af små- og mellemstore virksomheder. Begge forslag kan henvende sig til den offentlige sektor.

Sektoralt?

Der var flere af kollegaerne, som nævnte, at de var enige i, at det er forkert at, vi arbejder sektoralt. Nogle mente, at det kunne være værdifuldt, hvis vi arbejdede sammen i grupper, der sammensættes ad hoc. Enhver af os har vores speciale. Det blev et meget langt fællesmøde med mange diskussioner. Både på det forretningsmæssige, det økonomiske og det personlige plan.
Han lyttede og foreslog, at vi prøver at arbejde temaorienteret i 6 måneder, og så ser vi, hvordan det går. Går det ikke, vender vi tilbage til den gamle måde at organisere arbejdet på.
I går havde vi så fællesmøde igen. Vi var noget spændte, da vi gik ned til mødelokalet. Han ventede på os dernede allerede. Sammen med en eller anden fyr. ”Nå, skal vi have ny medarbejder”, var der mange af os, der tænkte.
Vores chef lagde ud med at præsentere fyren. ”Han er Lean konsulent og skal hjælpe os i gang med en omstrukturering i virksomheden. I har gjort et godt stykke arbejde i de sidste 6 måneder, og jeg kan se på tallene, at vi får flere kontrakter. Jeg mener, at vi skal fortsætte med at se på vores arbejdsprocesser og få dem forbedret. Tag godt imod ham.”
Det kom som en behagelig overraskelse.