Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Hygge og god varme med en biopejs

Man får både god hygge med en biopejs, og så giver den også en god varme. Det er to ting, som har været med til at gøre piopejse så populære, som de efterhånden er blevet.

 

I kaminildens skær

Hvordan defineres det danske udtryk hygge? Et godt bud kunne være dejlige aftner foran pejsens gnistrende og glinsende ild, da denne skaber en vældig stemning af gammeldags idyl og samvær og samtidig giver dens publikum god varme. Dette ’hyggemoment’, om man vil, er blevet voldsomt glemt i vores moderne tid fyldt med alskens elektroniske fornødenheder og bekvemmeligheder, hvilket egentlig er virkeligt ærgerligt. Oplevelsen foran kaminens glans kan nemlig give folk et pusterum for hele mediemoradset og den konstante ambition (eller nødvendighed) om delagtighed om alting via de mange platforme, såsom sociale medier og blogs. Ydermere er det anbefalelsesværdigt af den simple årsag, at det samler familien og vennerne om noget enkelt og urmenneskeagtigt, som ikke kræver det helt store – både med hensyn til bog- og håndekunnen. I stedet kan man uden videre og uden forstyrrelser være sammen på en komplet anden måde, end hvad mange familier nu til dags er vant til.

 

Fordele ved en biopejs frem for en pejs eller brændeovn

I dag anskaffer mange sig en biopejs i stedet for en almindelige pejse. Dette kan have flere grunde. For det første skal man ikke besvære sig med at få indbygget en skorsten i sit hjem, hvilket kan være særdeles omkostningstungt. Endvidere slipper man for de fleste røggener, idet biopejse brænder ved hjælp af bioethanol, som ikke udvikler røg ved brug. Og for det tredje har man den fordel, at biopejse forholdsvist nemt kan flyttes eller fjernes igen alt efter behov, mens man ved etablering af nye traditionelle pejse skal underrette både kommunen og skorstensfejermesteren, hvor sidstnævnte tillige skal godkende installationen og tilmelde den til lovpligtig rensning, førend den kan tages i brug.