Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Kreativ søster

Min søster er sjov. Hun har helt sin egen måde at bruge ting på. Fx så kan hun finde på at lave et smykke af møtrikker. Det er da lidt usædvanligt. Men sådan er hun bare. Hun ser ting anderledes, end vi andre gør. Når jeg ser en møtrik, ja så tænker jeg automatisk på min mands værktøjskasse, som er et stort roderi. Men når hun ser en møtrik, så ser hun en komponent, hun kan bruge. Det, synes jeg, er lidt sjovt. Det er også lidt udfordrende, fordi hun har altid et forslag til noget. Hun kan omsætte indtrykket, hun får til noget kreativt. Jeg ved ikke, om det er noget, man lærer, eller om det er et talent, men bare bliver født med. Jeg er faktisk lidt misundelig på hende, over at hun har den evne, og jeg ikke har.

Nøgleskab for eksempel

Fx så har jeg da lavet flere forskellige, mislykkedes forsøg på at være kreativ: Jeg købte et nøgleskab, som jeg ville bruge til at hænge alle mine øreringe i. (Dem har jeg rigtig mange af.) Jeg købte det hos Justmore online faktisk.

Nøgleskabet blev sat op i mit værelse, og det så helt forfærdeligt ud. Sådan en blikkasse lige midt på væggen. Det duede ikke. Så det er blevet pillet ned, og nu står det et eller andet sted nede i kælderen og venter på, at jeg finder på noget andet at bruge det til. Jeg fortalte min søster om det. Hun spurgte mig om, hvorfor i alverden jeg bare har sat det ned i kælderen. Jeg kan da finde på noget andet at bruge det til. Nej, det kan jeg ikke. Har ikke fantasi nok. Hun foreslog så, at jeg bare beklædte nøgleskabet med noget tekstil eller papir, så det blev pænt og passer til rummet.

Hun er nu smart nok

Jeg tænkte, at det har hun ret i, men det kræver så, at jeg skal til at finde ud af, hvad der klæder mit værelse. Måske noget stof i en kontrastfarve, der vækker opsigt? Eller noget, der ligesom blender ind i væggens farve? Og hvor finder jeg det? Hun sagde til mig, at jeg bare skulle gå ind i en forretning med kontorartikler. En velassorteret en. Der har de som regel filt eller papir i flere farver, som jeg kan bruge. Jeg kan bare vælge og vrage. ”Og så skal du bare huske at købe noget lim, så du kan klistre det på skabet”, sagde hun.

Klippe og klistre?

Tak, så skal jeg altså til at klippe og klistre? Jeg, som ikke kan klippe en lige revne i et stykke papir. Det fungerer ikke for mig. Kan du ikke komme og se på det skab og eventuelt gøre noget ved det?
Jeg spurgte hende om det i håbet om, at hun ville komme og tage skabet med sig hjem. Jeg vil ikke bruge det alligevel. Men hun svarede, at det kunne hun ikke. Hun har for travlt med at lave en serie kollager, der skal blive til et billede. Hun laver det til sin svigermor, som gerne vil have et nyt maleri på sin væg i soveværelset.