Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Lektiehjælp er vigtigt

Gennem et langt liv kommer man til at få mange lektier for. Mange af de gange, kan man ikke klare det helt 100 procent selv, derfor får man brug for hjælp. Det er ekstremt rart at få hjælp til lektier, og det vigtigt at vi lære at det okay, at spørge om hjælp.

Hjælp til lektier af forældre

I de små klasser kommer man ofte hjem med nogle lektier, og i den alder er det meget normalt, at man ikke lige altid forstår helt, hvad opgaven går ud på. Det er der vores forældre kommer ind, her kan de nemt hjælpe, da alle har været igennem de helt små klasser.

Det at ens forældre viser, at de gerne vil hjælpe, men at de ikke bare laver opgaven for dig, er supervigtigt. Det er nemlig ikke en god ting, hvis de ikke lader dig arbejde med opgaven selv, men i stedet næsten bare sidder og giver svarene. Det lærer man ikke meget af, og det giver for høje forventninger fra lærerne også, fordi de tror du selv laver din opgaver.

Lektiehjælp fra venner

Når man bliver lidt ældre, lærer man også at ens venner måske er god til noget som man ikke selv er, og omvendt. På den måde kan i hjælpe hinanden i forskellige fag. Det er også en god ide at hjælpe andre, fordi man lærer rigtig meget af at forklare opgaven til en anden- Det viser at du forstår den, men at du også kan omformulere det til dine egne ord, og på den måde få din ven til også at forstå.

Det er også mere trygt og hyggeligt at lave lektier med sine venner, også fordi man er på samme alder, så man ikke får de her alt for gammelkloge svar på opgaver, som når man får hjælp af forældre.

Når hjælp fra familie og venner ikke er nok

Hvad gør man så, når hjælp fra familie og venner ikke er nok eller ikke er muligt? Måske er man efterhånden kommet så langt i sin uddannelse, at der ikke umiddelbart er nogen i den nære omgangskreds, som kan hjælpe med de lektier man arbejder med eller måske er der simpelthen bare ikke nogen som har tiden, lysten eller evnerne til at hjælpe, når det kniber. Så kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at betale sig fra at få hjælp. Og da penge for de fleste vedkommende ikke bare er noget, som gror på træerne, så er det selvfølgelig kærkomment, hvis man kan finde fornøden og kvalificeret hjælp til en overkommelig pris.

Her kan det være en god idé at tage at kig på jobbi.dk for at finde hjælp til sine lektier. Her er der nemlig mange over hele landet, som gerne vil tilbyde at hjælpe med at få styr på hjemmearbejdet. Og priserne er sædvanligvis ganske fornuftige at have med at gøre.

Så kører du fast i lektierne og har du problemer med at finde hjælp, så prøv på jobbi – det kan anbefales.