Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Aktive dykkerferier

Det var tankevækkende at høre på de fire yngre mænd, der sad ved nabobordet, da jeg tidligere i dag satte mig ind på en cafe for at få et glas fadøl, da jeg var på vej hjem fra arbejde. Min kone er bortrejst et par dage, så jeg havde ikke travlt med at komme hjem, så jeg valgte at nyde den midlertidige frihed til at gøre noget, jeg normalt aldrig gør – altså at drikke et glas øl efter arbejdstid.

De fire mænd ved nabobordet, som vist alle var i 30’erne, sad og tale om de forskellige ferier, de havde været på. Det fremgik tydeligt af deres beretninger, at de alle var singler, og at de alle stiler efter aktive rejser, når de skal på ferie.

En af dem fortalte, at han hellere ville nøjes med at tage på ferie lidt sjældnere og så til gengæld have råd til at tage langt væk for at opleve noget helt nyt og fremmedartet. Jeg kunne forstå på ham, at han har været på flere rejser til Borneo, som helt åbenlyst var et af hans foretrukne rejsemål.

Det fik mig til at tænke på, at jeg rent faktisk ikke ved så meget om Borneo. Mit kendskab til øen begrænser sig til, at jeg ved, at den største del af øen hører til Indonesien, mens en mindre del hører til Malaysia. Dertil kommer, at den lille og styrtende rige oliestat, Brunei, også optager en lille del af Borneo.

Helt ukendt med den del af verden er jeg dog ikke, for min kone og jeg har et par gange været på rejser til Thailand, men vi har nu ikke været specielt aktive på de ferier, som først og fremmest har handlet om at nyde det dejlige klima, mens det var vinter hjemme i Danmark.

Kun en enkelt gang har min kone og jeg været på en rigtig aktiv ferie i de mere eksotiske egne af verden. Det var, da vi for tre år siden valgte at tage på en safari i Kenya, hvor vi i en uge hver morgen blev kørt rundt på savannen og så alle de vilde dyr, som de fleste af os ellers kun ser i zoologiske haver. Jeg kan huske, at vi begge to især var imponeret over løverne, som vi i den lukkede minibus kunne komme ganske tæt på.

Men de yngre mænd ved nabobordet på cafeen var bestemt alle fire til at holde ferier med et aktivt indhold. En af dem fortalte, at han flere gange havde været på dykkerferier forskellige steder i verden, men han havde endnu den ultimative oplevelse til gode med hensyn dykning, for hans store drøm var at rejse til Australien og dykke langs det berømte Great Barrier Reef, som tiltrækker dykkere fra hele verden på grund af den frodige vækst af koraller på revet, ligesom det i al beskedenhed er verdens største koralrev.

I mit stille sind håber jeg, at den unge mand får sparet sammen til sin drømmerejse, for det var nogle sympatiske unge fyre.