Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Den kære kaffemaskine

Skriver du ikke lige noget afkalker til kaffemaskiner på indkøbssedlen, sagde min kone, da jeg sad ved spisebordet i alrummet og skrev huskeseddel til den indkøbstur, jeg har planlagt til i morgen.

Jamen hør nu lige her, indvendte jeg, det er ikke mere end en uge siden, at jeg afkalkede maskinen, så det kan da ikke være nødvendigt at gøre det igen lige foreløbig. Min kone svarede, at maskinen i hvert fald var meget langsom til at lave en kande kaffe, så et eller andet måtte der være galt.

Det fik mig til at tænke på, at det da vist er temmelig mange år siden, vi købte den kaffemaskine, og sådan nogen holder vel ikke evigt, så det kan da være, at vi skal have en ny. Vi fik os en hyggelig lille sludder om, hvor gammel maskinen egentlig er, og det endte med, at vi blev enige om, at den i hvert fald er mindst 12 år gammel, så det kan nok ikke betegnes som vild luksus, hvis vi sender den på pension og køber en ny. Og ingen tvivl om at jeg køber den her: http://www.skiftselv.dk/kaffemaskiner/

Min indkøbstur i morgen handler først og fremmest om indkøb af nogle gaver til vores voksne børn, som begge har fødselsdag i løbet af de kommende tre uger. De har begge to sendt os en mail med deres ønsker, og de har da ikke ligefrem været beskedne med hensyn til ønskerne.

Men det er alt andet lige vores egen skyld, for vi har gennem de senere år, hvor de begge har stiftet familie, vænnet dem til, at vi bruger deres fødselsdage som anledning til at give dem forholdsvis store gaver, fordi de som unge familier ikke har alverden at slå til søren med.

Vores søn går meget op i madlavning, så ønskerne fra ham drejer sig for det meste om køkkengrej af en eller anden art. For eksempel ønsker han sig denne gang en helt specifik gryde fra Le creuset, som han ikke selv har kunnet finde plads til i budgettet.

Så den skal han have i fødselsdagsgave fra os, og det er blandt andet den, jeg skal ind til isenkræmmeren og købe i morgen. Og nu benytter jeg nok også lejligheden til at få købt en ny kaffemaskine til os selv. Og ved samme lejlighed skal jeg også finde en ny barbermaskine til mig selv, for nu er min gamle og veltjente maskine begyndt at gøre knuder, så jeg næsten hver morgen skal stå og ryste den grundigt for at få den startet. Den er så gammel, at den stammer fra før den tid, da barbermaskiner fik genopladeligt batteri, så jeg står også og fumler med ledningen, når jeg barberer mig om morgenen, så det er vel ikke for meget, at jeg nu køber en ny og moderne barbermaskine, som kun skal lades op en gang imellem.

Endelig skal jeg også have købt en gave til vores datter, og hun skal have en ny støvsuger til erstatning for den gamle, som hun i sin tid arvede fra os, da hun flyttede hjemmefra.