Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmen om den perfekte ferie

Jeg har siddet på cafe i Palermo og studeret de unge sicilianske piger i skørter, drukket spansk sprut i Barcelona på Ramblaen, drevet den af på et østrigsk gæstgiveri ved en bjergsø og meget andet – det hele i jagten på den perfekte ferie, som er det, jeg drømmer om. For en årrække siden fandt jeg så endelig det, jeg havde ledt efter så længe – og jeg anede ikke, hvad det præcist var, før jeg fandt det.

Ad omveje faldt jeg over rejsebureauet Bering Rejser, og umiddelbart var jeg ikke fristet, for det hele handlede om at være åh så aktiv og den slags. Men noget fangede mig alligevel, og efter at have gået rundt som katten om den varme grød en rum tid, slog jeg til og købte mig en trekkingferie, som jeg fandt på deres i øvrigt glimrende hjemmeside, hvor de har en hel sektion om trekking, som du kan se her.

Udfordring og anderledes

Jeg skal sgu være den første til at indrømme, at jeg var skeptisk. Fra cafeliv og skørtejagt i Europas metropoler til et eller andet gudsforladt sted med en rygsæk – ja der er altså langt, ikke? Men nogle gange skal man jo gå over et bjerg, og det valgte jeg så at gøre. Ikke helt bogstaveligt – men næsten:

Trekking
Trekking i Marokko med Bering Rejser

Pludselig befandt jeg mig i Marokko – langt fra smarte cafeer og skørter – men ude i en natur så ægte og så voldsom, at det havde en næsten spirituel effekt på mig, der ellers er alt andet end lige det. Det var en ubeskrivelig oplevelse, omend det var hårdt for en fyr, der ikke var vant til at vandre og leve mere primitivt. Men det lærte jeg, for det var langt fra min sidste aktive ferie!

Nu er jeg trekker, aktiv og lykkelig

Nu har jeg adskillige ture bag mig som trekker, bjergbestiger og andet godt – og jeg har ikke haft én eneste rejse siden Marokko, der ikke var en såkaldt aktiv ferie. Bering Rejser gjorde det simpelthen ved mig – eller rettere: Deres service og deres rejsemål gjorde det.

I dag bruger jeg dem stadig – og nogle gange bruger jeg http://www.mountain-adventures.dk/ , som har en lidt anden type aktiv ferie end Bering Rejser. Jeg har efterhånden fået opbygget mig en god bunke kvalitetsudstyr, hvor jo især fodtøjet er vigtigt. Udstyr skal man i hvert fald ikke gå ned på!

Hvilken slags ferier drømmer du om?