Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Vi lejede både scene og højttalere

Det var sådan set helt naturligt, at ejerne havde valgt at holde et stort åbent hus arrangement i det nybyggede svineslagteri i udkanten af vores by, da slagteriet langt om længe stod færdigt og klart til at blive taget i brug. Der er tale om en ganske stor arbejdsplads, og processerne i slagteriet er så automatiserede, at slagteriet angiveligt skulle være det mest moderne i Europa.

Jeg har som ansat i administrationen været involveret i at få stablet det store åbent hus arrangement på benene, og det har faktisk været en ganske kompliceret affære, for det er meningen, at de besøgende i den weekend, hvor det foregår, skal kunne få et grundigt indtryk af, hvordan slagteriet kommer til at fungere.

Fra en start besluttede vi, at der skal opstilles en stor infostander lige indenfor vores hovedindgang, så gæsterne kan orientere sig om, hvordan de skal gå rundt på slagteriet. Derefter har vi aftalt med nogle af de meget erfarne medarbejdere fra selve produktionen, at de skal være placeret på strategiske punkter og fortælle gæsterne om den proces, der foregår lige netop der.

Til det brug har vi været nødt til at anskaffe en mikrofon (internt link) til hver af disse poster, så vi har entreret med et firma, der tager sig af mikrofon udlejning, så vi får et antal mikrofoner, der trådløst er i forbindelse med en højt placeret højtaler, så publikum kan høre, hvad der bliver sagt. Så vi har altså også måttet leje højtalere til dette formål.

Et af de mere usikre aspekter ved sådan et arrangement er selvfølgelig, hvor mange mennesker der kan finde på at besøge os. Vi forventer faktisk et ganske stort rykind, for byggeriet af det nye slagteri har stået på i næsten to år, og det har været meget omtalt i medierne, så der er helt sikkert mange mennesker, der har oparbejdet en vis nysgerrighed med hensyn til, hvor arbejdsgangene er på sådan et hypermoderne slagteri.

Vores ledelse har valgt, at der skal være kaffe med brød til alle de besøgende, så vi håber bare, at slagteriets kantine er stor nok, for vi kan ikke satse på at lukke folk ind i hold, idet slagteriets ledelse også har sørget for lidt musikalsk underholdning til vores besøgende.

Derfor har vi også måttet opstille en scene i den ene ende af kantinen, hvor et band på tre mand skal underholde gæsterne, mens de sidder ved kaffebordene. Det har nu heller ikke været noget stort problem, for det firma, hvor vi har aftalt leje af mikrofoner og højtalere, tager sig også af scene udlejning – se her – , og de sørger selv for både at opstille den og pille den ned igen bagefter.

Det band, vi har entreret med, sørger selv for det nødvendige lydudstyr som forstærker og højtalere, men de har bedt om, at vi får opstillet noget lysudstyr, så de ikke skal stå og spille i halvmørke. Det klarer samme firma også, så der bliver ikke meget praktisk arbejde, vi selv skal udføre i den kommende weekend, hvor vores åbent hus løber af stabelen.