Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmen om at være ikke ryger

Det var en vældig diskussion, vi havde på min arbejdsplads i dag. Den handlede om, hvorvidt der nu er så meget opnået på det helbredsmæssige plan ved at droppe smøgerne med tobak i og i stedet bruge e cigaretter til at dulme trangen til at ryge. Mange havde købt hos Prodamp allerede.

Et par af mine kolleger fremhævede, at de endnu ikke havde hørt lægelige specialister anbefale e cigaretter som erstatning for tobak, så hvis de elektroniske virke var så meget mindre skadelige end de almindelige cigaretter, så ville lægevidenskaben vel melde det ud.

Nogle af os andre var dybt uenige, men vi er da godt klar over, at det kan have stor betydning, hvilken form for e væske, man bruger, for hvis der er direkte skadelige stoffer i e væsken, som man får med ned i lungerne, når man suger dampen ind, så er de elektroniske selvfølgelig ikke uskadelige.

Snakken faldt også på, at mange brugere af e cigaretter bruger væske, der indeholder nikotin. Det er ulovligt at sælge væske med nikotin i Danmark, men man kan uden problemer købe det i en række andre lande, og ret beset er nikotinen nok ikke det mest skadelige i de almindelige cigaretter. Det er nok mere kulilte, tungmetaller og en række andre giftstoffer, der er det værste ved cigaretterne.

Men i hvert fald har jeg selv mærket helbredsmæssige fremskridt, efter at jeg for få år siden skiftede smøgerne ud med en elektronisk cigaret, så jeg damper gladelig videre på min Ego e cigaret, som jeg nu har brugt i over to år.