Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmen om tøj

Man kan da heller aldrig overlade noget som helst til jer mænd, sagde min kone tydeligt irriteret, da jeg havde begået en åbenbart alvorlig fejl ved at vores søns flyverdragt med i en kogevask, som jeg havde sat over. Jeg havde gjort det ud fra den betragtning, at sådan en flyverdragt er jo noget, der bliver temmelig beskidt, når knægten har været ud at lege, så man må da gå ud fra, at den er syet i noget materiale, der kan tåle en kogevask.

Men sådan er virkeligheden åbenbart ikke, og jeg kunne da også godt selv se, at flyverdragten ikke rigtig lignede sig selv efter den behandling, så jeg skyndte mig at undskylde min fejltagelse og love, at jeg nok skulle tage Lasse med i byen og købe en ny til ham.

Du er rigtig heldig, fortalte min kone, for jeg har tilfældigvis set, at en webshop for tiden har et flyverdragt udsalg med meget stærkt nedsatte priser, så vi kan købe en til Lasse der, så du slipper for at tage i byen og købe en ny til ham. Den besked var jeg temmelig lettet over, for det er ærligt talt ikke lige min spidskompetence at tage i byen for at købe børnetøj af nogen slags. De få gange, jeg har prøvet det, har jeg en masse besvær med at finde ud af, hvad der er det rigtige, ligesom jeg ikke føler mig klædt på til at finde ud af, hvilke farver der klæder en dreng på tre år. Vi får faktisk en masse gode fif og råd fra en hjemmeside, der hedder pengeguru.dk – det kan godt anbefales!

Så indkøbet af en ny flyverdragt overlod jeg selvfølgelig hellere end gerne til min kone, men helt så let slap jeg nu ikke, for da hun sad ved computeren for at få ordnet købet i netbutikken, kaldte hun på mig for at vise mig noget på butikkens hjemmeside.

Prøv en gang at se det der sæt regntøj, sagde hun og pegede på et billede af en dreng på Lasses alder, der i øsende regnvejr stod og storsmilede, fordi han åbenbart var godt beskyttet mod regnen af regntøjet med hætte på jakken og et par regnbukser, der var stukket ned i hans støvler.

Ja, det ser da smart ud, og sådan et sæt kan Lasse vist også godt trænge til, svarede jeg, men kan vi nu være sikker på størrelsen, hvis vi køber det i en netbutik, hvor han jo ikke kan prøve det først?

Det var min kone sikker på, for hun kender udmærket den størrelse, Lasse bruger, bedyrede hun. Og så var det, at jeg fik øje på, at der var noget fjollet ved det billede på netbutikkens hjemmeside. Jeg spurgte min kone, om hun ikke kunne se en fejl på billedet, hvilket hun ikke kunne.

Jamen, bukserne skal jo ikke være stukket ned i drengens gummistøvler, buksebenene skal derimod trækkes ned over støvleskafterne, for ellers kan regnvandet jo løbe ned i støvlerne, fremførte jeg, og det kunne vi jo hurtigt blive enige om, så vi grinede lidt men købte alligevel det nye sæt regntøj til Lasse.