Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmer i XL

Normalt besøger jeg vores dejlige svømmehal to gange om ugen, og det har indtil for nylig altid været sent på eftermiddagen, at jeg har taget en rask svømmetur. Men forleden dag, da jeg først skulle møde på arbejde et par timer senere end normalt, valgte jeg at tage hen i svømmehallen tidligt på formiddagen.

Da jeg kom ind i kvindernes omklædningsrum, mødte der mig et lidt usædvanligt syn. Det var selvfølgelig ikke usædvanligt, at der hang og lå forskelligt dametøj i omklædningsrummet, men det var i høj grad usædvanligt, at alt tøjet var i ekstremt store størrelser. Selv bruger jeg en størrelse 38, men det tøj, jeg så i omklædningsrummet, var efter min bedste vurdering alt sammen i størrelser over de 50.

Mens jeg selv klædte om til badedragt, spekulerede jeg lidt over alt det plussize tøj, jeg var omgivet af, men da jeg kom ind i selve svømmehallen fik jeg med det samme øje på løsningen, for bassinnet var befolket af en samling særdeles store kvinder. Det var tydeligt, at de kendte hinanden, så jeg tænkte, at der sandsynligvis var tale om en eller anden form for klub for svært overvægtige kvinder, der havde aftalt at mødes i svømmehallen.

Nå, der er vel også plads til lille mig, tænkte jeg, og sprang i bassinnet og tog mig en svømmetur på bare 100 meter, altså to bassinlængder. Det gør jeg altid og holder så en lille pause, før jeg begiver mig ud på mine fastsatte 1000 meters svømning.

Da jeg holdt pause, kom bademesteren, som jeg godt kender, forbi og jeg kunne ikke dy mig for at spørge til de særdeles fyldige kvinder i bassinnet. Jeg spurgte ham, om det var hver dag eller en bestemt dag om ugen, at omklædningsrummet blev fyldt op af tøj til store XL piger, mens indehaverne selv var ude at svømme.

Han grinede lidt og fortalte, at der – som jeg selv havde tænkt – var tale om en klub for overvægtige kvinder, som kom hver tirsdag og badede om formiddagen, hvor der ikke er så mange andre badende. De er nemlig ikke så begejstrede for at vise sig frem for andre, betroede han mig.

Bademesteren fortalte også, at klubben egentlig var opstået for flere år siden, og fra starten havde de store kvinder slået sig sammen om at indkøbe tøj online. Det er generelt lidt vanskeligt for kvinder i den størrelse at finde tøj, der er stort nok, og det er endnu mere svært at finde noget, der er bare en lille smule smart.

Men der er nogle netbutikker, der har specialiseret sig online mode til de helt store størrelser, fortalte bademesteren, og det var som sagt indkøb i sådan nogle netbutikker, der oprindeligt havde fået kvinderne til at samles i en klub.

De er faktisk vældig søde alle sammen, fortalte han, men det er nu godt, at det ikke er alle gæsterne i svømmehallen, der fylder så meget, for så ville vi hurtigt løbe ind i pladsproblemer, sagde han med et smil, hvorefter jeg igen sprang i bassinnet.