Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Forår og flytninger

Foråret er kommet. Vi har også stillet om til sommertid. Og ja, tiden nærmer sig. Jeg skal snart til eksamen, og jeg må sige, at jeg er ved at blive lidt stresset. Jeg ved, allerede at, uanset hvordan jeg klarer afgangseksamenerne, så bliver jeg optaget på den uddannelse, som jeg gerne vil ind på. Jeg glæder mig allerede til at skulle starte på den efter sommerferien. Og ja, jeg ved godt, at det lyder lidt mærkeligt, men jeg glæder mig faktisk også til at skulle bruge min sommerferie på at finde en ny bolig. Det er obligatorisk, at man møder fysisk op på uddannelsen, og det betyder, at jeg er nødt til at flytte. Jeg bor i Aarhus, men skal altså flytte til København. Uddannelsen varer i 2 år, og når jeg er færdig, så er jeg ret sikker på, at jeg hurtigt finder et rigtigt godt job. Så ja, jeg er fuld af optimisme for min fremtid.

Aarhus flyttefirma

Jeg ved godt, at det bliver to meget svære år i København. Det er sådan set ikke, fordi jeg har noget imod København og københavnere. Det er mere, fordi uddannelsen er meget krævende, og jeg ved allerede nu, at jeg ikke får ret meget tid til at lære nye mennesker at kende. Jeg får et meget begrænset socialt liv. Af den grund, så er jeg allerede nu begyndt at tænke i de baner, der handler om, hvor jeg skal flytte hen. Det er jo ikke billigt at bo i København. Og jeg er nødt til at opsige mit lejemål her i Aarhus. Jeg er nødt til at finde et flyttefirma – helst i Aarhus – som tilbyder opmagasinering. Jeg har jo møbler og en masse ting. Dem kan jeg ikke tage med mig, fordi jeg får simpelthen ikke råd til at leje så stor en lejlighed som den, jeg har nu.

Bare et værelse

Faktisk har jeg også mere eller mindre besluttet, at jeg bare vil leje et værelse. Det er ikke så dyrt, og jeg har ikke brug for så meget andet end et sted, hvor jeg kan få adgang til køkken, et bad, et skrivebord og en seng. Allerhelst vil jeg gerne leje et kollegieværelse, men jeg har set, at ventelisterne er meget lange. Så jeg tænker, at det bliver et værelse hos en privat. Så jeg skal vist bare have en kuffert med tøj med mig til København. Ikke andet. Og når jeg så er færdig med uddannelsen, kan jeg jo så tage stilling til, om jeg vender tilbage til Aarhus og finder en god bolig her – eller om jeg bliver i København. Det kommer helt an på, hvor jeg finder et job.

Lige nu ser det ud, som om at jeg vil kunne vælge, hvor jeg vil arbejde. Der er efterspørgsel på folk, der har de kvalifikationer, som jeg vil få. Så ja, jeg er optimistisk. Håber, at alt går godt til eksamen. Og jeg må vist hellere vende tilbage til studierne. Jo mere jeg når nu, jo lettere bliver det senere. Er det ikke sandt?

Nu skal vi giftes

Jeg er glad. Lykkelig. Vi skal giftes. Jeg har længe gerne villet giftes med hende. Nu har hun så endelig sagt ja. Det har taget tid for hende at blive parat til at blive min viv. Og ja, jeg vil også gerne snart have et barn sammen med hende. Hun har dog sine betænkeligheder ved det. Endnu. Hun er ellers så god med børn. Hun har jo mødt min bror og hans familie. Hans børn er meget glade for hende, og hun har bare en evne til at tale med små børn, som er helt vidunderlig. Men det kommer. Børnene. Nu skal vi i først lige giftes, og vi skal også lige have gang i karrieren. Jeg er for nylig blevet ansat i udenrigsministeriet og regner med, at jeg bliver udsendt ret snart. Derfor skal vi flytte til København lige efter brylluppet. Vi bor ellers i en dejlig lejlighed her i Aalborg. Det er lidt trist, at vi skal sige farvel til Aalborg. Men vi har valgt, at jeg skal bygge min karriere op. Og jeg er bare så lykkelig, for at min kæreste tager med mig. Det har hun lovet mig.

Til København

Derfor er vi ved at kigge på lejligheder i København. Nærmere betegnet på Amager. Vi har en idé om, at vi gerne vil bo tæt på udenrigsministeriet, men vi har også brug for at kunne komme ud i naturen. Så Amager er vist det bedste bud. Der er både strandpark og gode transportmuligheder. Så vi får ikke brug for bil. Vi skal også lige finde ud af hvilke af vores møbler vi skal have med os. Vi får jo nok ikke råd til så stor en lejlighed som den, vi har her. Jeg kan jo se priserne på forskellige boligsites – og de er måske lidt oppustede. Så det bliver småt her i begyndelsen.

Opmagasinering og flyttefirma?

Med tiden vil vi sikkert få bedre råd. Men det betyder, at mange af vores ting skal opmagasineres. Jeg ved, at der er flere steder, der tilbyder opmagasinering i Aarhus, jeg ved bare ikke, hvilket sted der er det bedste. Og for nylig så jeg en lidt ubehagelig dokumentarfilm om flyttefirmaer, som ikke holder, hvad de lover. Så jeg er i gang med at lave en oversigt over pålidelige flyttefirmaer i Aalborg. Jeg har tænkt mig at ringe dem op for at høre, om jeg må komme og se deres opbevaringsfaciliteter. Det er altid bedre lige at se sig for, inden man bare lige stormer frem. Og jeg er ret god til at finde pålidelige folk. Jeg kan bare gennemskue mennesker. Jeg kan ligesom mærke, hvem jeg kan stole på. Så det skal nok lykkes at finde et sikkert sted med opmagasinering her i byen. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Så når vi kommer hjem fra vores bryllupsrejse (4 dages spa-ophold på Fyn), så kontakter jeg alle flyttefirmaerne og får aftaler med dem. Bagefter vælger jeg det bedste flyttefirma i Aalborg, og så får de lov til at opbevare de fleste af vores ting.