Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømmer om undervandsjagt

Du skal måske deltage i en miss wet T-shirt konkurrence, spurgte en af mine mandlige kolleger spøgende, da Marianne forleden dag fortalte, at hun efter arbejdstid skulle ud for at købe sig en våddragt. Marianne grinede og svarede, at det kunne hun da godt finde på, selv om hun ikke regnede med at kunne vinde sådan en konkurrence.

Ret beset er Marianne nu en flot pige, men snakken handlede faktisk om den sport, hun har dyrket nu i snart et par år, nemlig dykning. For to år siden var hun sammen med sin kæreste på en ferie på en af de græske øer, og på den ferie havde de begge to forsøgt sig med lidt dykning, dog kun med en maske, snorkel og svømmefødder. Men de var blevet meget begejstrede for at ligge i vandoverfladen og betragte fiskene og diverse andre havdyr under sig, så da de kom hjem fra den ferie, investerede de selv i noget primitivt dykkerudstyr, så de kunne dyrke deres nye interesse under hjemlige himmelstrøg.

Siden har det grebet om sig, så de nu begge to har taget et kursus i dykning med iltflasker, så de kan opholde sig under vandet i længere tid. Her i sommer er de begyndt at gå på jagt efter fisk i havet, for de har købt hver sin harpun, så de kan skyde fiskene og få dem med sig hjem.

Faktisk var jeg for nylig inviteret ud til dem for at spise, og middagen bestod af en lækker og flot havørred, som de have nedlagt under en dykkertur ved kysten lidt nord for Grenå. Selv har jeg aldrig dyrket nogen form for dykning, og det har egentlig heller ikke min store interesse, men det er alligevel interessant at høre Marianne og hendes kæreste fortælle om de oplevelser, de har i vandet.

Og Marianne fortalte mig den aften, jeg var til middag hos dem, at hun og hendes kæreste havde besluttet at investere i et par våddragter, så de kan forlænge sæsonen med uv jagt (http://shop-diving2000.dk/category/undervandsjagt-90/ ), som er det udtryk, de bruger som en forkortelse for undervandsjagt. Der er ingen tvivl om, at de begge er blevet meget bidt af den sport, og det er efterhånden ikke så få penge, de har sat i udstyr til dykning.

Dagen efter, at Marianne havde fortalt, at hun skulle ud at købe en våddragt, blev hun på det kraftigste opfordret af vores mandlige kolleger til at gå mannequin i den nye dragt, men det afviste hun på det bestemteste.

Jeg har da ikke noget imod, at I ser mig i den dragt, men så må I altså køre ud til Henne Strand på lørdag, for da vi ud at prøve kræfter med Vesterhavet, for med vores nye våddragter er vandet endnu ikke blevet for koldt til en god gang undervandsjagt.

Sådan en våddragt er ikke noget, man bare tager på og af i tide og utide, for den er faktisk ret besværlig at have med at gøre, og i øvrigt er den ganske ucharmerende, sagde Marianne.