Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Mikrofonarm til podcaster?

Ok, nu har du langt om længe fået anskaffet dig en god mikrofon. Den er velegnet til både at lave podcasts ved og til radiobrug. Lige det, du ønskede dig. Du er rigtigt glad, over at du selv købte den. Du fik penge i julegave til at købe den model, du har haft kig på i lang tid. Det var rigtigt fint at få pengene – i stedet for at skulle til at bytte en gave. Nu har du så fået købt mikrofonen – en Shure SM7B – sådan en startpakke, man kan få der også indeholder en Cloudlifter.
Men du glemte noget, gjorde du ikke?

En god arm til mic

Du glemte, at du faktisk har brug for en mikrofonarm. Du kan jo ikke sidde der ved dit lille studie og holde mikrofonen i hånden. Nej, jeg griner bestemt ikke ad dig. Jeg ved bare godt, hvordan det er, når man er glad og entusiastisk. Så kan man nemt komme til at glemme noget essentielt. Og for at få en god oplevelse med din mikrofon så skal du have en mikrofonarm, der passer til den. Faktisk så jeg engang en gut, der havde modificeret et TV ophæng – men det vil jeg ikke anbefale!

Gode råd

Og her er det, så at jeg gerne vil give dig nogle få gode råd, som du skal huske, inden du køber en mikrofonarm. Der er to helt essentielle ting, som er vigtige:

For det første skal mikrofonarmen kunne bære din mikrofon arm. Vejer den meget, så skal du købe en stærkere mikrofonarm.

For det andet, så skal den kunne spændes på bordet i dit studie – eller ved din PC. Du skal derfor måle, hvor tyk bordpladen er, og så skal du sørge for, at mikrofonarmen kan monteres på bordpladen. Det nytter ikke noget, hvis din bordplade er 5 cm tyk, og du køber en mikrofonarm, der kun kan spændes på en bordplade, der er 3 cm tyk. Tro mig. Jeg har været der. Det resulterede i, at jeg savede et stykke af bordpladen – sådan på skrå for at nå til en tykkelse, som var ’lille nok’. Det ser ikke pænt ud – og det giver absolut ikke et billede af professionalitet. Og det er jeg sikker på, at du gerne vil give – især hvis du har gæster til optagelsen af podcastepisoden.

Skal gerne kunne dreje 360 grader

Det næste, du skal overveje, men det er ikke det vigtigste, er, hvor meget kan mikrofonarmen dreje omkring sin akse. 360o eller måske kun 180o. Det er meget individuelt, hvor meget vi ønsker, at sådan en mikrofonarm kan dreje. Der kan opstå situationer, hvor du gerne vil have, at den kan dreje meget. Til hverdag vil du måske bare have, at du hurtigt kan hæve den op, så den ikke er i vejen for dit udsyn, når du bare sidder og arbejder ved skærmen.

Det sidste, du skal tænke på, er designet. Jeg ved godt, at design er en vigtig faktor. Men de fleste mikrofonarme ligner faktisk en arkitektlampe, hvor lampeskærmen er udskiftet med mikrofonen. Designet er derfor oftest simpelt. Ok, der kan være nogle robuste modeller, som faktisk kan huse kabler og dermed give et nydeligt udtryk ved bordet. Men alt i alt er designet ikke det vigtigste.