Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

For billigt?

Her i det kvarter, hvor jeg bor, har vi en kiosk, der drives af en tilflytter af anden etnisk herkomst, som det så smukt hedder. Han hedder Bajram, og der gik faktisk flere år, før jeg fandt ud af, at han er inder. Det har længe stået klart for mig, at sådan noget som momsregler og den slags papirnusseri nok ikke lige er det, Bajram går mest op i.

Men det var alligevel en overraskelse for os i kvarteret, da han for nylig blev dømt for hæleri. Bajram havde på et tidspunkt købt et stort parti printerpatroner, som altså viste sig at være stjålet under et større indbrudstyveri i Aalborg. Bajram havde dem til salg i sin kiosk, og jeg tænkte godt nok et par gange på, at det da var usædvanligt billige blækpatroner, han havde til salg i kiosken.

En eller anden kunde havde nok haft samme tanke og havde givet politiet et praj, for sagen er, at der ikke var tale om billige efterligninger, men om helt originale patroner, som i butikkerne koster omkring det dobbelte af, hvad Bajram havde sat dem til salg til.

Vi kunne i den lokale avis læse om sagen, som endte med en betinget dom til Bajram. Han bedyrede sin uskyld og fortalte i retten, at han ikke vidste, at blækpatronerne var stjålet. Men retten lagde vægt på, at han burde have indset, at der var noget forkert ved dem i betragtning af den pris, han gav for dem.

Han slap for fængsel, men det er slut med billige printerpatroner i kiosken. Fremover må folk købe lovligt og ordentligt som for eksempel her: http://www.godetoner.dk/