Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Styr på debatten om hash

Jeg drømmer om en bedre og mere korrekt funderet debat om hash og i øvrigt om narkotiske stoffer generelt! Det gør jeg, fordi der de senere år er opblomstret en ganske uheldig drejning i debatten om, hvorvidt hash bør legaliseres eller ej. Lad mig her give mit bud på, hvad der er gået galt i debatten. Men først vil jeg slå fast, at jeg ikke er upartisk. Jeg har selv ansvaret for en stor gruppe unge mennesker, og jeg benytter mig løbende af narkotest, hvilket jeg skal forklare om lidt. Det er den type narkotest, du kan læse om her.

Hvorfor er debatten afsporet?

Der er jo gennemført ganske massiv forskning, der har påvist en række positive effekter af THC / hash i forbindelse med behandling af kræftpatienter og visse andre sygdomme. Det er jo glædeligt, og det er en udvikling, jeg hylder. Hash brugt som medicinsk behandling er positivt, og jeg mener bestemt, medicinsk brug er helt på sin plads.

Men debatten om det har medført, at de mange hashvrag derude nu fører argumentet på banen, at når hash kan have en gavnlig virkning for visse patienter, kan det jo på ingen måde være farligt, og derfor bør det frigives til alle.  Hvis vi skal tage det argument for validt, skal det jo også betyde, at en hvilken som helst type smertemedicin bør kunne købes i håndkøb, for det er jo “ikke farligt”, eftersom det bruges på patienter. Kan du se det helt gale i det her?

Lad os bare have hash som en mulighed for læger, men jeg er voldsomt imod at frigive det til nydelse og dermed legitimere, at endnu flere unge ødelægger deres indlæringsevne, smadrer sociale (internt link) færdigheder etc.

Og det fører mig til det, jeg indledte med: Jeg kontrollerer jævnligt ungerne i min institution. Jeg laver stikprøvevise tests, hvor jeg udvælger tilfældige, der så bliver testede. Det er hyppigst deciderede hash test ( http://www.narkotikatest.dk/shop/hash-test-4c1.html ) jeg udfører, men nogle gange udtager jeg enkelte på mistanke til en mere omfattende narkotikatest.

Og ved du hvad? Tillid er godt, men kontrol er bedre. Hvad siger du?