Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Drømme om undertøj

Nellys Lingeri – og nej det var ikke lingeri butikken –  kan jeg huske, at den forretning hed, som jeg i min egenskab af politimand var på besøg i for en god uges tid siden. Anledningen var, at indehaveren – som selvfølgelig hed Nelly – havde ringet og anmeldt et indbrud i butikken natten før.

Jeg havde ringet til hende kort efter, at hun havde anmeldt indbruddet, for at bede hende om så vidt muligt at finde ud af, hvad der var stjålet, inden jeg kom på besøg i hendes forretning. Hun lovede også, at hun sammen med sin eneste ansatte straks ville gå i gang med at lave en opgørelse, men hun understregede også, at det var svært at ramme helt plet med sådan en opgørelse.

Og det forstod jeg bestemt godt, da jeg kom ind i butikken, for selv om der selvfølgelig var fjernet noget, syntes jeg butikkens mange stativer stadig bugnede af mere eller mindre sexet undertøj til kvinder.

Men Nelly og hendes ansatte havde nu gjort et godt stykke arbejde, for de havde sammenholdt den tilbageblevne del af lageret med listerne over de stykker tøj, de havde bestilt hjem fra leverandørerne indenfor det seneste halve år. På den måde havde de dannet sig et nogenlunde præcist overblik over, hvad der kunne være stjålet.

Jeg kan godt fortælle dig, at tyven eller tyvene er gået efter forskellige slags undertøj enten til eget brug eller til en, vedkommende kender godt. For det er nemlig udelukkende ting i størrelse 36, der er forsvundet, og det tyder jo på en ikke ret stor pige, sagde Nelly. Og hun fortsatte med et lille smil og sagde, at vi ikke behøvede at kigge efter storbarmede piger, for af den her type BH er der forsvundet tre styks, og de er alle med en A-skål, som jo ikke just skal bruges af en pige med store bryster.

Og det samme gælder det her temmelig dyre BH sæt, som er et helt nyt dessin. Det har vi selvfølgelig i forskellige størrelser, men også her er det udelukkende dem med A-skåle, tyven har været interesseret i.

Alt i alt var der forsvundet undertøj til en samlet værdi af knap 3.000 kroner, fortalte Nelly, så det var selvfølgelig ikke noget voldsomt stort tyveri, og i mine øjne tydede det bestemt også på, at indbruddet var begået af en person, der blot ville forsyne sig selv eller måske en kæreste med noget smart undertøj, og altså ikke havde stjålet det med henblik på at sælge noget videre.

Og det kunne godt undre mig, for når man nu gør sig den ulejlighed at bryde ind, så virker det i hvert fald usædvanligt, at man kun tager det, man selv har brug for. De fleste indbrudstyve ville bare have raget til sig så meget som muligt og for eksempel tømt et stativ for alle de trusser og hotpants, der hang på det, uanset størrelserne.

Men den side af det gør bestemt ikke vores arbejde nemmere, for vi skal nok ikke søge gerningsmanden i den flok af indbrudstyve, som vi kender godt i forvejen.