Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Grå stær og linser

Grå stær – det slørede syn og det handicap, der så følger med. Det er jo ganske forfærdeligt for dem, det rammer – eller det var det i hvert fald tidligere. Heldigvis er der i dag så fremragende behandlingsmetoder til grå stær, at det ikke længer er en katastrofe. Og især ikke, hvis der sættes tidligt ind.

En grå stær operation med laser kan udføres reelt uden risiko og uden efterfølgende bivirkninger. Og når det gøres, skal patienten så træffe et valg: Mulitifokale linser eller ej? Det er jo et valg, der skal tages med omtanke og på et oplyst grundlag.

Hvad betyder multifokal linse?

En flerstyrke linse også kaldet multifokal, bifokal, eller trifokal har flere optiske styrker. Dette gør, at du kan se skarpt på kort, mellem og lang afstand. Og det er egentlig det samme, der også fås i briller. Men her er det altså muligt med den fantastiske nye teknik at gøre det i linser, der opereres ind i øjet. Og det er jo altså det, der foretages ved en grå stær operation, som du kan læse mere om her: https://ohd.dk/gra-staer/

Som du kunne se og høre i videoen herover, er Øjenhospitalet Danmark et sted, hvor der er enorm kompetence og årelang erfaring med disse øjenoperationer.

Skal jeg ikke bære briller mere så?

Nej – hvis du vælger multifokale linser, skal du ikke længere bære briller. Brillerne er jo – populært sagt – bygget permanent ind i dine øjne nu, og da linsen ikke ændrer sig med alderen, får du aldrig igen brug for briller.

Hvordan vælger jeg linser?

I stedet for at skrive en længere udredning om det punkt, vil jeg henvise dig til denne fremragende gennemgang af en såkaldt brillefri øjenoperation, som du kan læse her.

Rigtig meget held og lykke med dine nye linser!