Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Godt murerarbejde

Housewarming, stod der med store bogstaver i toppen af den mail, min gode ven Jesper sendte en dag i sidste uge. I første omgang blev jeg meget overrasket, for jeg havde da ikke hørt noget om, at Jesper og Maria havde skiftet bolig, og de har da altid givet udtryk for, at de er ovenud glade for at bo i den forstad til København, hvor de har boet i et dejligt hus i mere end 20 år.

Men det viste sig nu også, at Jesper endnu en gang havde fundet på en anledning til at holde en fest. Sagen er, at han har fået bygget en ny garage til huset, og nu er den altså helt færdig, og så skal den åbenbart indvies med maner på lørdag aften.

Jeg har fulgt byggeriet af garagen ret tæt, fordi Jesper og jeg besøger hinanden flere gange om ugen. Jesper er ikke typen, der selv blander sig i håndværksmæssigt arbejde, så han har hyret en murer på Amager, som er bror til en af hans kolleger, til at udføre det meste af arbejdet.

Jesper har nemlig valgt, at han vil have en muret garage med varme i. Hidtil har han og Maria som så mange andre haft en carport til bilen, men de har begge været trætte af at komme ud i en iskold bil (internt link) om morgenen i vinterhalvåret, så de har besluttet, at der skal være varme i deres nye garage, som også er tilpas stor til at kunne bruges til opmagasinering af havemøbler og den slags.

Jespers murer har haft allieret sig med en tømrermester, han adskillige gange har arbejdet sammen med, for sådan noget som tagkonstruktion og montering af vinduer og garageport kræver naturligvis en tømrer, hvis det skal gøres ordentligt.

Men alt det nødvendige murerarbejde har Jespers kollegas bror udført, og så vidt jeg har forstået, er det også mureren, der selv har udført det arbejde, som egentlig skal klares af en autoriseret elinstallatør, så der er nok tale om en lille smule snyd på det punkt.

Jesper er hamrende ligeglad og vil ikke blande sig. Da han fra starten havde præsenteret mureren for opgaven, havde han gjort opmærksom på, at mureren skulle være hovedentreprenør, for Jesper ville ikke have noget med planlægning og den slags at gøre.

Så da han et par dage senere modtog et tilbud på murerarbejde fra manden på Amager, var det inklusive alle de øvrige fagentrepriser, så da tilbuddet var indenfor den økonomiske ramme, Jesper på forhånd havde forestillet sig, slog han bare til og bad mureren gå i gang med arbejdet.

Nu har Jesper så fået bygget sin garage med dobbeltmur og masser af isolering i hulmuren, og de tre vinduer i den ene side af garagen er termoruder, så varmeforbruget ikke løber helt løbsk om vinteren.

Jeg glæder mig til den lille fest på lørdag, men jeg bemærkede forleden dag, da jeg var ude hos Jesper, at garagen nu er meget flottere end selve huset, men Jesper pønser også på at få lavet en facaderenovering på huset.