Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Interessen for brætspil stiger

Brætspil har eksisteret i mange, mange år. Man har faktisk nfundet spor efter et spil backgammon som stammer fra år 3000 f.kr., hvilket er omkring 5000 år siden. Man ved derfor, at der har eksisteret brætspil i minimum 5000 år!

 

Brætspil har altid været populært, både som underholdning for familien, og som sjov beskæftigelse mellem venner. Men interessen for brætspil er faktisk stigende i øjeblikket, hvilket man bl.a. kan se ved butikkernes salgstal, som fortæller at brætspil bliver solgt i stadigt stigende grad. Det betyder også at der bliver udviklet flere og flere brætspil, og at vi i dag har mulighed for at spille som aldrig før. Uanset hvor man handler henne, så kan man formentligt finde et brætspil hos forhandleren. Det er både supermarkedet, boghandleren og legetøjsbutikken der sælger spillene. Særligt populære er forskellige quizspil i disse år, hvor særligt trivial pursuit og bezzerwizzer har vundet stor opmærksomhed og udbredelse. Spillene er kendetegnet ved at de indeholder et element af konkurrence, som er krydret med paratviden, kreativitet, og en lang række andre parametre. Det betyder at spillene kan være underholdende i rigtigt mange timer, fordi man hele tiden finder nye aktiviteter (internt link) og nye spørgsmål.

 

Brætspil kan bruges på rigtigt mange forskellige måder. Man kan have dem med på ferie, hvor man kan bruge nogle af de varme sommeraftener til at spille et sjovt spil. Her kan hele familien samles om brættet, og konkurrere mod hinanden. Netop konkurrenceelementet er også en af årsagerne til brætspillets popularitet. Der er ikke ret mange aktiviteter hvor hele familien kan konkurrere på en sjov måde. Ofte vil nogen være stærkere eller hurtigere end de andre. Sådan behøver det ikke at være når man spiller brætspil. Her kan der både være held, viden, kreativitet, og en række andre faktorer der spiller ind, når man skal afhøre vinderen.

 

I Danmark har vi nogle store klassikere indenfor brætspillet, som står i stort set alle hjem. En af klassikerne er Ludo, der bliver spillet rigtigt meget i Danmark. Ludo er et brætspil for hele familien, som er meget simpelt, men alligevel indeholder et element af taktik. Det betyder at der er flere lag i spillet, og derved kan det være sjovt for alle at spille.

 

De seneste år har brætspillene også indtaget de hyggelige aftener i vennekredse, hvor selv helt unge mennesker er begyndt at spille brætspil. Der er kommet mere moderne udgaver af brætspil, hvor man aktiverer spillerne på et andet plan. Der er f.eks. elementer af tegn og gæt, imitation, sang, bevægelse, formning af modellervoks, og en lang række andre sjove udfordringer. Det betyder at man ikke bare sidder ned når man spiller, man står op, man danser, man bruger hele kroppen og hele rummet. På den måde er man sikret mange sjove situationer, hvor man hurtigt kan blive udfordret på forfængeligheden, når man skal udføre pinlige bevægelser eller ansigter.

Brætspil er for alle, både ældre og unge, og der er rigtigt mange gode timer for hele familien, hvis man har købt et godt brætspil.