Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

iStol

Nej hold nu op, sagde min kone, da jeg luftede tanken om at finde mig en ny kontorstol i en genbrugsbutik, hvor vi da har købt nogle forskellige ting i årenes løb. Min gamle kontorstol var blevet moden til skrotning. Ikke bare var der slidt et hul i betrækket på sædet, men forleden dag knækkede et af de fire små hjul af stellet, og den er i hvert fald for gammel og slidt til, at det kan betale sig at reparere den. Min kone foreslog, jeg skulle finde en kontorstol hos istol.dk i stedet.

Jeg protesterede lidt over min kones bemærkning, for der er vel ingen grund til at betale mere for sådan en stol end nødvendigt. Og så var det, at hun spurgte, hvor mange timer i løbet af en dag, jeg sad i den stol, og hun skyndte sig at svare selv: Det er i hvert fald mindst tre timer dagligt, at du sidder ved computeren, og så kan det altså ikke nytte, at du ikke har en ordentlig stol at sidde på.

Hun kastede sig ud i et mindre foredrag om, at det er skadeligt for ryggen og andre dele af kroppen, hvis man har en forkert arbejdsstilling, når man sidder ved skrivebordet. Kontorstole er jo ikke bare kontorstole, der er mange forskellige typer, og jeg er ikke i tvivl om, at der også foregår en udvikling af den slags stole, så nye stole er bedre for helbredet end nogle gamle stole, der ret beset bare er en stol med hjul under, sagde hun.

Hun belærte mig også om, at en stol, man sidder så meget på, skal have gode indstillingsmuligheder, så man kan indrette sig den helt rigtige siddestilling, der skåner kroppens muskler og ikke hæmmer blodomløbet.

I virkeligheden har du brug for en rigtig ergonomisk kontorstol som dem du kan se her, der er konstrueret til at levere netop en god siddestilling. Du skal gøre dig klart, fortsatte hun, at mere og mere af det arbejde, du har i dit firma, foregår ved at sidde ved computeren, og det skulle ikke undre mig, om du i fremtiden kommer til at tilbringe en hel arbejdsdag på den stol, du nu skal ud at købe. Og så kan det altså ikke nytte noget at spare på investeringen, for i sidste ende er det dit helbred, det handler om.

Hun havde rigtigt fået talt sig varm, kunne jeg høre, og så kender jeg hende godt nok til at vide, at jeg hellere må rette mig efter hendes råd. Og inderst inde vidste jeg jo også godt, at hun havde ret, så jeg undlod at komme med en bemærkning om, at man måske også kunne finde ergonomiske kontorstole i en genbrugsbutik.

I stedet bad jeg hende tage med ind til byen for at finde den rigtige stol til mig, hvilket hun heldigvis sagde ja til. Sagen er, at jeg ikke har lyst til at komme hjem med en stol, som ikke lever op til hendes opfattelse af, hvad der er den rigtige stol til mig. Så når hun kommer hjem fra arbejde om lidt, kører vi ind og køber en ny kontorstol.