Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Lån 500 kr.

Når det gælder lån af mindre beløb, er der sket en masse med lånemarkedet de seneste år. Det betyder bl.a., at du ikke behøver låne flere tusinde kroner, hvis alt du har brug for, er et mindre beløb. Måske har du kun brug for at låne 500 kr. resten af måneden, og så er SMS lån en god løsning.

SMS lånene har fået et blakket ry i den brede offentlighed. Men det hurtige lån kan faktisk være en god mulighed, hvis du lige står og mangler en plovmand. SMS lånet giver mulighed for at låne et mindre beløb, uden du skal igennem et væld af blanketter, dokumentation, godkendelsesprocesser og samtaler i banken.

Lånet alle elsker at hade

Når man hører om SMS lån og kviklån, er det ofte i forbindelse med programmer som Luksusfælden, eller fordi politikere ønsker at forbyde de hurtige lån. For nogle politikere er kviklånene nærmest blevet et symbol på, hvad der gik galt, da finanskrisen ramte Danmark.

Indtil videre har politikerne ikke haft held til at lukke ned for SMS lånene. De hurtige lån er nemlig mere populære end nogensinde. Siden 2010 er antallet af kviklån mere end fordoblet. Så selvom politikerne ikke er vilde med dem, benytter forbrugerne de hurtige lån som aldrig før.

Der er i udpræget grad tale om fordomme, når politikerne beskylder kviklånene for alverdens dårligdomme. Det danske lånemarked er nemlig et af de mest gennemregulerede i verden. Når du optager lån, sker det derfor ved seriøse virksomheder – ikke tvivlsomme typer på det sorte marked.

Alle der udsteder lån i Danmark, er nemlig underlagt de samme regler og love. De love er lavet for at beskytte forbrugerne.

Renter og gebyrer – hvor slemt er det?

Skyhøje gebyrer og renter er ofte noget, mange forbinder med kviklån, SMS lån og forbrugslån. Men er det virkelige så slemt?

Det er korrekt, at gebyrerne er højere, hvis du vælger et SMS lån frem for et forbrugslån i banken. Men de to ting kan reelt set ikke sammenlignes. Når du låner i banken, er der tale om et lån, hvor du låner et større beløb, og hvor lånet har en længere løbetid. Måske tilbagebetaler du lånet over en periode på 5-10 år.

Et SMS lån er et hurtigt lån. Det betyder, at når du optager et SMS lån, skal lånet betales tilbage inden for en kort periode på 30-60 dage.

Indhent flere lånetilbud

Normalt skal du sørge for at indhente flere lånetilbud, inden du beslutter dig for, hvor lånet skal optages. Hvis du skal låne et mindre beløb, såsom 500 kr., skal du selvfølgelig ikke bruge dagevis på at kigge internettet igennem efter billige lån. Beløbets størrelse vil ikke stå mål med det arbejde, du skal i gang med.

Du kan i stedet med fordel benytte dig af listen her på siden, der sammenligner de mange låneudbydere. Så kan du lynhurtig danne dig et overblik over, hvor du kan låne 500 kr. til de billigste vilkår.

Svar på få minutter

Når du har besluttet dig for den udbyder, du vil bruge, skal du anmode om lånet ved at udfylde en kort formular på udbyderens hjemmeside. Inden for ganske få minutter vil du modtage en SMS, hvor der står, om du er godkendt til lånet eller ej. Hvis du får et positivt svar, står der 500 gode danske kroner på din bankkonto inden for ganske kort tid.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske, at lånet skal betales tilbage inden for en måned. Har du ikke råd til at betale pengene tilbage inden for en måned, skal du ikke vælge et SMS lån, men en anden lånetype.

Kilder: Lån-weekend.dk og Billige-kviklån.dk