Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

Stramtsiddende joggingbukser

Det må jo nok betragtes som lidt af en erhvervsbetinget tilbøjelighed, jeg har, men jeg kan altså slet ikke lade være med at betragte den påklædning, alle de mennesker, jeg ser på min vej, er iført. Det skyldes selvfølgelig, at jeg er i gang med en uddannelse som designer med speciale i tøj til kvinder.

Min kæreste, som om et par måneder bliver min ægtemand, griner tit lidt af mig, når jeg så grundigt studerer andre folks påklædning, men jeg kan bare ikke lade være, og jeg mener også, at jeg får noget konstruktivt ud af det, for det er ikke altid så oplagt at afgøre, hvad det egentlig er, der får kvinder til at se smarte ud i tøjet.

For eksempel fik jeg en hel masse ud af det, da min kæreste og jeg i sidste måned holdt en uges ferie i Paris. Det var det dejligste forårsvejr, og vi brugte mange timer på at sidde på de hyggelige fortovscafeer og bare betragte livet omkring os.

For mit vedkommende var det overraskende, hvor afslappet de parisiske kvinder kunne gå påklædt og alligevel se smarte ud. For eksempel bemærkede jeg mange unge kvinder i ret stramtsiddende joggingbukser – som jeg ellers ikke synes hører med til den påklædning, man bruger på gaden i en storby – men som bestemt klædte dem og fik dem til at signalere en sporty men på samme tid travl tilværelse.

Det var også på den ferie, at det for alvor gik op for mig, at moden i øjeblikket i høj grad handler om afslappet påklædning, men alligevel skal det på samme tid være smart og kropsnært. Jeg bemærkede, at mange unge kvinder i de lidt mere kølige aftentimer førte sig frem i rullekrave T-shirt, som man ellers ikke hidtil har set så ofte herhjemme.

Jeg kunne da heller ikke selv dy mig for at købe lidt tøj, da jeg nu var i den by, som vel mere end nogen anden er kendt for at være modebevidst hvad angår tøj. Jeg købte blandt andet en langærmet T-shirt i ren bomuld. Den er faktisk rigtig flot og sidder godt på mig, men jeg var nu allermest glad for den om aftenen, for så kunne jeg holde varmen, selv om vi sad udendørs og nød kaffen efter middagen på en af de mange hyggelige restauranter i latinerkvarteret.

Min kæreste var også ret begejstret for den langærmede T-shirt, men det hænger nu nok sammen med, at den sidder forholdsvis stramt på mig og dermed fremhæver min barm, som ellers ikke er specielt overdådig. Det kan han godt lide, siger han.

I det hele taget var det lidt pudsigt, at min kæreste og jeg kiggede efter de samme ting på gaderne i Paris, nemlig de smarte unge kvinder. Men mens jeg selvfølgelig var mest interesseret i deres påklædning, har jeg min kæreste mistænkt for at interessere sig mere for det, der var indeni.

Min kæreste er ikke særligt interesseret i tøj, men jeg fik ham da overtalt til at købe sig en smart T-shirt med print.