Det er drømmen om det umulige, der skaber det mulige

System til lagerstyring

Min gamle skolekammerat Jørgen har gjort sig nogle smertefulde erfaringer i sit erhvervsaktive liv. Gennem mange år kendte jeg faktisk ikke noget til, hvad han beskæftigede sig med, for jeg var flyttet til en anden by og mødte kun meget sjældent en af de gamle skolekammerater.

Men en da sidste år løb jeg tilfældigt på Jørgen, som jeg var rigtigt gode venner med i skolen, og vi blev hurtigt enige om at spise frokost sammen på en cafe. Vi brugte tiden på at fortælle om, hvordan det var gået os i livet, og Jørgens historie var helt klart den mest spændende.

Han havde på et tidspunkt overtaget en skoforretning i vores barndomsby, og det gik ganske godt, men alligevel valgte han på et tidspunkt at sælge den og etablere en importforretning med sko fra primært Portugal.

I starten gik det også fornuftigt, men han løb ind i flere tilfælde af, at kunderne i detailleddet blev utilfredse med, at de ikke kunne få tilstrækkeligt med leverancer af de sko, der var den største afsætning af.

Det, jeg glemte at sørge for, fortalte Jørgen, var en ordentlig system til lagerstyring i min en gros forretning. Jeg burde have holdt bedre øje med, hvilke skomodeller der var hurtigt omsætning af, og så få bestilt nogle flere hjem fra producenten.

Den side af forretningen overså jeg desværre, og det endte med, at jeg mistede så mange af mine kunder, at der ikke længere var grundlag for at videreføre forretningen, så jeg måtte lukke med et klækkeligt underskud.